Tüm Duyurular

Linkler
KAYITLI TOPLU YEMEK
TR07H1.01-001/175 TOPLU YEMEK SEKTÖRÜNDE KAYITLI İSTİHDAMA GEÇİŞ
Proje Genel Bilgileri
Hazırladığımız proje ile; Kayseri ilinde hazır yemek sektöründe çalışan firmaların, yöneticilerin, hizmeti satın alan kamu kurum ve kuruluşları ile diğer tüm firmaların yöneticilerinin, satınalma birimlerinin ve çalışanların bilinçlendirme faaliyetiyle kayıt altına alınmasına hem de sektörde daha önce çalışmış; halen Sosyal Güvencesiz çalışmakta olan ve aşçılık sertifikasına sahip olmayan; işçi olarak haklarının farkında olmayan kadın ve gençlerin kayıtlı istihdama kazandırılması amaçlanmaktadır.
Toplu Yemek Sektöründe Kayıtlı İstihdama Geçiş Projesi
Genel Amacı
Farkındalık çalışmaları ve eğitim faaliyetleriyle sektördeki firmaların kayıtdışı çalışmalarının önüne geçmek; sektördeki kayıtlı istihdam oranını arttırmak; hazır yemek sektöründen faydalanan kişilerin, kurumların hijyenik tüketim yapmalarını sağlamak; sektörde haksız rekabetin önüne geçmek.

Özel Amacı
Kayseri’de yemek sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin kayıtdışı çalışmalarını ve kayıtdışı istihdamda bulunmalarını engellemek
Toplu yemek hizmeti veren işletmelerin çalışanlarına, yöneticilerine ve işletme sahiplerine seminerler verilerek kurumsallaşmayla rekabet güçlerini artırmak
Kayseri’de yemek sektöründe halkın, çalışanların daha sağlıklı koşullarda yemek yemelerini sağlamak

Beklenen Sonuçlar
-Kayıtlı toplu beslenme hizmeti veren mevcut firmaların kurumsallaşması sağlanması
- Merdiven altı firmaların kayıt altına alınmaları için baskı oluşturulması
-Kurum ve kuruluşların alacakları hizmet kalitesinin arasındaki farklar konusunda bilinçlenmelerinin sağlanması
-Projenin uygulanması ile ilimizde hazır yemek sektöründe çalışan kayıtlı firma sayısı 10’dan 20’ye çıkması

Ulaşılan Sonuç ve Çıktılar
-Kayıtlı toplu beslenme hizmeti veren mevcut firmaların kurumsallaşması sağlanması
- Merdiven altı firmaların kayıt altına alınmaları için baskı oluşturulması
-Kurum ve kuruluşların alacakları hizmet kalitesinin arasındaki farklar konusunda bilinçlenmelerinin sağlanması
-Projenin uygulanması ile ilimizde hazır yemek sektöründe çalışan kayıtlı firma sayısı 10’dan 20’ye çıkması
Ana SayfaFoto AlbümHaberlerDuyurularEğitimlerBelgelerİletişim